Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

ZAPAMTITE GA!!!

Ovaj đetić po imenu Matej Stanić je iznio crnogorsku zastavu u sam vrh svjetskog Golfa. U svom uzrastu (ima 13 godina) postao je svjetska senzacija na prestižnim turnirima. Na evropskom turniru u Austriji već je u 12-oj godini osvojio bronzanu medalju i sada je na listama svih svjetskih turnira.

Golf je poslije fudbala i košarke najpopularniji sport na svijetu. Iako su ga prvi zaigrali čobani u Irskoj, prije pet vjekova, danas se smatra otmenom igrom sa aristokratkim imidžom. Golf ima oskudnu tradiciju u Crnoj Gori jer je zemlja krševita ali nam draga a golf oće polja i poljane. Matej ih našao na drugim mjestima ali nije zaboravio okle je.

Gof je igra bez protivnika i pored fizičke spremnosti mora igrač posjedovati i jaku mentalnu kondiciju. Đetić Stanić je očigledno savladao tu mentalitetsku prepreku do najvišeg nivoa jer igrač golfa ima najvećeg protivnika u sebi samome ako nije strpljiv i koncentrisan. I kako to obično biva Matej je u nas malo a u svijetu mnogo poznat, jer je već u Evropi stigao u elitu od pet najboljih u svom uzrastu. Na juniorskom turniru “Major Champions Invitational”, na čijem je čelu jedan od najbolji golfera svih vremena Nik Faldo, Stanić će nastupiti već sjutra, 12 marta, na terenu Bella Collina na Floridi!

Ajmo đetiću! Kad te već svijet zapamtio, učini sve da te nikad ne zaboravi!

dota-majors

Prch.me

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.