Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

URSULA EU

Predsjednica Evropske komisije je Ursula Fon der Lajen. Izabrana je ne prećeranom većinom u EU parlamentu. Ursula je prošla gotovo sve što treba proći za načelnika najviše institucije EU.  Otvoreno se založila za snažniju ulogu EU u borbi protiv klimatskih promjena… A ’’između redova’’, da ostanu otvorena vrata EU za Zapadni Balkan, odnosno da Evropa bez granica ne treba da ograničava dio mediteranske Evrope i trpa je u torove prošlosti. Po tome je ’’merkelovka’’ sa dna kace i njena nasljednica do vrha.

Ova germano-amerikanka rođena je usred Brisela i vratila se na vrh Brisela poslije studentsko političke odiseje od Evrope do Amerike i natrag. Studirala je medicinu, a doktorirala ginekologiju. U kabinetu Angele Merkel od 2005. Odana, enrgična i nepokolebljiva desničarka centra CDU. Što se tiče energije dovoljo je da je izrodila sedmoro đece sa suprugom doktorom nauka. Prošla je političko sito i rešeto od ljubavi do mržnje njemačkih vojnika kojima je bila na čelu ministarstva. Govori sva tri glavna evropska jezika; engleski, francuski i njemački, a sva tri su joj bila na svoj način ’’maternji”… može li se desiti da bude majka nove Evrope!?

epa07720984 German Defense Minister Ursula von der Leyen and nominated President of the European Commission reacts after a vote at the European Parliament in Strasbourg, France, 16 July 2019. European Parliament voted in favor of Ursula von der Leyen as the new President of the European Commission. EPA-EFE/PATRICK SEEGER

Prch.me

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.