Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

SVI U ZATVOR, DA ŽIVIMO BOLJE!

Nikad nijesu živjeli bolje i neće skoro. A do tada bilo je ovako.

Uđu NN lica u vladajuću stranku reda radi. To je jedini način da dođu na red. Ka’ svaki NN rade nešto za partiju a sve ostalo za sebe. Ko radi taj i griješi i pogriješe ka većina u partiji. Prvo idu na kratke kurseve prisvajanja tuđeg, pa prikradanja državnog… pa završni ispit… krađa svega što o nebu ne visi! Kad sve to savladaju kreću na državu da vladaju. Prodaju državnu imovinu ka svoju. Ugovaraju joj poslove, za sebe. Za nju rade a sebi zarade. Pred izbore otkupljuju glasove za partiju. (Ko se tu ne istakne obavezno se spotakne). Poslije izbora još više kradu da namire otkup. Koji ne znaju ’’ništa da rade’’ ti valjaju drogu. Nije poželjno da budu u partiji ali moraju da valjaju partiji ka’ što valja ona njima. Drogaši pred izbore otkupljuju zemlje i gradove za svoje imperije, poslije izbora…

I sve tako do jedne ure. Ko krade taj i griješi pa grješnicima prijete sudovi. Tada im skače popularnost do nebesa. Svaki dan su na tv. Ne stide se. Ne kriju obraza. Držanje im je jače od ijednoga poslanika. Ne odaju partijske jatake… s kojima su zime zimovali, zimovali blago ostavljali… S kojima su rujno vino pili, rujno vino pili u potaji; pare krili, kurve zavodili.

_69868126_134963659

Onda idu u novi život, ka’ u Ekremovoj pjesmi, (kuća pos’o-pos’o kuća) Sud – zatvor,  zatvor – sud… I tako danima, neđeljama, mjesecima dok se ne proslave i postanu uzori generaciji koja raste. (Na mlađima kriminal ostaje!) Onda priznaju kriminalne grijehe po nalogu države. Ko prizna  sve mu se prašta… samo da vrati državi koliko za PDV… Sve ostalo je njihovo. Onda idu u zatvor (rekreativno) da počinu od potucanja po sudovima i odsluže zasluženi kriminal, ka’ što se nekad patriotski služila vojska za otadžbinu. Kad izađu s rekreacije obavezno tuže državu što ih je zlostavljala – pare uzimala… Tako na kraju… povrate i ’’PDV’’. Svi u zatvor, da živimo bolje!

P.S. Kakav Happy end?  Ka’ iz bajke. Je**š Crvenkapicu.

private-prisons-for-profit

Prch.me

Jedno mišljenje o “SVI U ZATVOR, DA ŽIVIMO BOLJE!

  • Luka

    Svaka cast. Ali uvod je genijalan, prica za sebe i za buduca pokoljenja – jedno svedocanstvo. Razrada je samo za nas savremenike bitna jer bi i marsovci svatili dje vodi uvod.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.