Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

ŠTAMPA ŠTAMPA NEMOĆ

Ekskluzivni naslovi ispisani krupnim boldovanim slovima pozivaju nas na sadržaj tekstova. Pa tako čitamo da su teroristi koristili telefone kineske proizvodnje, umrežene u sistem kod hrvatskih operatera. Potom da su u Parizu koristili francuske i španske automobile (Reno, Seat); da su tamo unajmili francuske stanove za  finiš terorizma… ITD

dimasprensa

Mrtvi su na broju, teroristi u brojnim ostacima. Pisanje, radi pisanja, briše živote ni krivih ni dužnih, a teroristima raste mrtva popularnost. Živima ostaje jedino da čitaju o tragičnim posljedicama ili da ustanu protiv proizvođača telefona, automobila, unajmljivača stanova, ljudi, rasa, naroda, gradova,zemlaja. Vrijeme apsurda Kamijevog ’’Stranca’’. Ima više smisla suprostaviti se besmislenoj egzistenciji nego se boriti za egzistenciju besmisla.

news-644850_960_720

Niko, u začeću, ne može da otkrije aktiviste smrti, niti da ih presretne. Ne zna se ko su, ni odakle su, dok ne aktiviraju sebe i izjednače sve oko sebe sa svojom sudbinom. Svaki terorista je početnik jer za drugi put nema šanse. Za sada su bombaši samoubice, poraženi pobjednici a štampa se bori bombastim  naslovima za preživjele čitaoce. Poruke apsurda! Samo što ne poruče ’’nikuđ iz kuće’’. Ali ovi dolaze doma; kao električar, kao vodoinstalater, kao poštar. Postali su javni servis!

Prch.me

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.