Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

SAMO OPUŠTENO!

Izborna kampanja u H. Novom je pokazala da DPS ne stanuje ovđe. Milo tvrdi da je to grad s kojim se Crnogorci ponose a Srbi mu ga odnose ispod nosa. Marković se ćosa sa svojim śevernim porijeklom pa dobije ćotek na jugu. Premijer, a na stotinjak km. od Mojkovca, ne zna ništa o svojoj zemlji. Ne zna je li Luštica ostrvo ili poluostrvo, ne zna je li tvrđava, Azra ili Arza, ne zna je li tvrđava ovamo na Lastavici ili onamo na Luštici… Te kako reče, da on, sa śevera, (ka’da je sa śevernog pola)  ne zna mnogo o H. Novom… A đe su mu savjetnici za Jug, nijesu valjda i oni sa śevera.

 Potomak - Vašington
Potomak – Vašington

Premijer pati i od jezičkih nedoumica pa je, nedavno, riječ pijetet (lat. pietas) izgovario kao pijatet? Ta riječ, kako je izrekao, nema ni porijekla ni značenja. Znači samo neznanje prvog čojka Vlade. Iz tijeg stopa je obrnuo u Vašington. Šta tek tamo može pobrkat kad vidi da rijeka Potomak teče kroz Vašington… Samo da ne lupi da je ona potomak naših iseljenika.

004

Ovi izbori su pokazali da vladajuća partija ima više sreće no pameti pa se na njih osvrnuo bivši ministar za zemljoradnju, stočarstvo, lov, ribolov i sakupljanje plodova, Petar Ivanović: “Ovi izbori su pokazali prekompoziciju na političkoj sceni Crne Gore. Građani H. Novog nas nijesu najbolje shvatili.” ?! To je izjavio čojak zadužen za izbore. Razdužio ga je Tarzan, koji kao da je banuo iz džungle, tvrdi da su pobijedili. Taj još nije čuo za čuvenu američku opomenu! ’’Ovđe leži Džo koji je imao prednost.’’  

P.S. Nije problem što se izbori gube, već to; Što se DPS sve više gubi i kad dobija.

                                                                                                                                                             M.R.Š.

Prch.me

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.