Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

RŠUM U NK

Quo vadis Montenegro?

Na koje se sve fore i fazone stiže na književne susrete u Nikšiću? Ko to tamo organizuje i peva sa nacionalističkim dilberom Ršumovićem. Taj je povodom Referneduma vapio iz BG da se u CG napravi ršum; A za onoga ko CG vodi tim putem iskao je  smaknuće. To je tražio!!! Sada je dobio poziv na Nikšićke književne susrete. Ljubivoje je dobio i dupliran nastup. Prije podne za đecu i omladinu a uveče za starije dunstere. Taj je preko JRTV deceniju-dvije na fazonima  tobož vaspitavo mlade kako da grade SFRJ a kad su odrasli iste je na profašističkim parolama ćerao da je razjebu ćerajući one koji nijesu u rodu sa njegovim narodom. Tada je u BG bilo više mrzilaca Crne Gore od broja mržnjenih u Crnoj Gori. To ”pevanje i mišljenje” je iz istog ansambla koji je spevao ”Otcjepi se Milo!”. /Otcijepi se Milo unapred ti hvala /u Srbiji biće manje kriminala. /Otcijepi se Milo na tvojoj sam strani, / okreni se Milo, Skadru i Tirani./ Ako treba, Milo govno se proguta,/ izvini se Zagrebu bar jos petest puta./ Samo takav bićes najjači na svjetu./ Svi će slati pare u Duklju i Zetu ./

Pevača bez zazora upražnjavaju na svim programima u CG a u skorije vrijeme začinu u istoj čorbi pridružio se i kikiriki pevač  V. Georgijevski koji se skućio u H. Novom. Čim je iz N. Sada smjestio H. Novi u ”Tamo daleko” promovisan je u Jutarnjem programu TV CG.

41-konstantin-grosu--novak-_620x0

Ko to ovamo čini sve najgore za CG???… Niko osim vlastodržački kadrovi koji pripovijedaju jedno a u duši poju:/Skupi svoju bagru s konopa i koca, otcijepi se Milo da mu jebem oca!/ Skupili su se svi u istoj čorbi o državnom trošku. Tako CG više ulaže u potiranje no u potvrđivanje.
Nagradu Nikšića dobio je N. Đoković, koja se daje za izuzetan doprinos gradu… Taj je doprinosio  Anfilohiju a Nikšiću ni tenisku lopticu. Nije denja ni da primi nagradu no je posla depešu da će navrnuti kad mogadne. Jedan nikšićki pisac i publuicista sve ovo skupa je nazvao, ”crni septembar”. Bruka za CG i sramota ako je igđe ima. Ali u Crnoj Gori i sramota je u deficitu koliko je troše.

P.S. Stvarno se ne zna da li smo se otcijepili ali smo odlijepili sto posto.

Mhailo Radojičić Šok

 

3 mišljenja o “RŠUM U NK

  • Велемајстор

    Богу хвала да је пјесник дошао у Никшић. Сити смо глумачких шокова и јутарњих квазиновинара из камп кућица којима Црна Гора лежи на пола метра испод срца. Увијек су нам били добродошли српски пјесници, спортисти, глумци и сви они који не продају вјеру за чланску карту дпс-а.

  • Маџо

    Прчамо вас белосветски 🙂 А тек чемо

  • Sasa Mitro

    Ovaj, SOK i jeste “SOK”. . .za ljudski rod… .

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.