Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

PAROVI

U Srbiji je oglašen prijedlog za razmišljanje, da se’’Parovi’’(rialiti show-inizam) zabrani za emitovanje. U CG se ništa ne misli i ni o čemu drugome, osim da se održi vlast. Davno su smišljeni, parovi da se CG raspari. U parovima su došli na vlast i unovčili je paru na paru. Kad se taj par raspario priješli su na par-nepar. Sve spareno je raspareno. Novinari, akademije, univerziteti, crkve, vlast, opozicija. Svi sicaju jedni na druge. Na svaki pokušaj ustrojstva poretka jedna glava jedanaest jezika. Svi ka jedan!

…I tako godinama država organizuje rialiti show-inizam podupirući mu trajanje. Drži se na tome. To joj je jedini održivi razvoj. Okiva ogradama i policijom sve manifestacije duha i tijela. Okovani su dani Pobjede, parade ponosa, zakoni o vjerskim zajednicama, sudovi, zakon, bezakonje. Sve u okovima. Policija kao sarmati strašni stoji na granicama svih pokušaja da se nešto okuša!

Ograda nije bilo jedino na Zidanom mostu đe je vlast iskazala’’opširnu’’ pamet uske širine. Priložila je vijenac koljačima, zaklanima ni visibabu. Sve joj ovisi! Ovisnici vladat naviknuti. Zašto je to tako govori donja slika?

3260664883

Kao što se iz navedene slike vidi sve se može nabildovati osim izvršnih organa! Kako bi se reklo u našem susedstvu; Oni su im bedno mali! Toliko su im mali da se ne mogu posiliti ni sa otrcanom frazom: ’’Povuci me za ****c.’’

P.S. Skulpturu predlažem za spomenik (danAšnjem) narodnom heroju na Gorici.

M. R. Š.

 

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.