Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

NEKI TO VOLE VRUĆE

Na dan, 6. avgusta 1962. zdravstveno posrnula Merlin Monro, najveća zvijezda Holivuda, zakazala je ponovno vjenčanje sa Joe di Mađom američkom zvijezdom bejzbola s kojim se razvela deceniju ranije. Vjenčanja nije bilo. Umrla je tri dan ranije, 5. avg. u 36. godini. Ostvarila je na filmu sve što postići može. U životu je izgubila sve što se izgubiti može. Imala je pet brakova, dva pobačaja, jednog preśednika USA (Kenedi) za ljubavnika. Dala je život za snove. Ostvarila ih je ali bez sna. Spavala je uz pomoć, barbiturate, najačih stimulativa za san. Umrla je u snu, predozirana…  I kao da je obrnula godinu rođenja 1926. (zadnje dvije cifre) u godinu smrti 1962.

Da li s najzavodljivojom plavušom Holivuda počinje era o ’’glupim’’ plavušama to nije utvrđeno, ali jeste da je ova osvojila svijet filmovima: “Muškarci više vole plavuše”, “Kako se udati za milionera”, “Sedam godina vernosti,” “Autobuska stanica,” “Neki to vole vruće.” Pohađala je ’’Akčer Studio’’, jednu od najboljih škola glume na svijetu iz koje su izašli Brando, Džejms Din, Stiv Mek Kvin, Meril Strip, Al Paćino, Robert De Niro i svi oskarovci Holivuda, tzv. srednje generacije.

Džošua Logan, reditelj ’’Autobuska stanica’’: “Shvatio sam da je Merilin jedan od najvećih talenata svih vremena… Iznenadilo me da je bila mnogo bistrija osoba nego što sam zamišljao, a mislim da sam tada prvi put shvatio kako inteligencija i oštroumnost nemaju nikakve veze s obrazovanjem.”

Bili Vajlder reditelj jednog od najboljih filmova svih vremena ’’Neki to vole vruće’’(Merlin Monro,Toni Kertis, Džek Lemon) izjavio je da je Merlin poput prirodne ljepote, kao što su Nijagarini vodopadi ili kanjon Kolorada!

P.S. Stekla je na kraju više spomenika no godina života.

Prch.me

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.