Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

E VIVA ALBANIJA!

Kakav Kojevitez, što je na žrijebu za Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, u Budimpešti, uz ime MONTENEGRO prikačen grb Albanije!

Prvo, nema grke spram Albanije… i nije hrđavo da prvog suśeda, ka’ ’siromaha’ u vaterpolu (makar simbolično) pomožeš svojim ugledom i imenom dok komšija ne propliva… a tek će akobogda da zaigra… tu najtežu igru u vodi u kojoj je Crna Gora prvak Evrope i među prvijema u svijetu. Uz to Crna Gora nije ka’ Mađarska da prema prvom susjedu (Srbiji) udari ’’žilet žicu’’ na granicu.

Drugo, Ugri (Mađari) su toliko puta tučeni, od reprezentacije pod grbom Montenegro, da bi morali znati, ako nijesu utučeni u glavu, ko ih tuče… i od čijih simbola gube.

sp-cg-madj-600x356

Treće, u vrijeme žrijebanja, Mađarskoj je u zvaničnu državnu pośetu prispio premijer Crne Gore Duško Marković… Pa ispada da ne znaju ni ko im je doša’ niti odakle, ali su znali da zvanično istaknu crnogorsku zastavu đe treba i kako treba. To znači da Mađari neđe zavlače ’’prijateljske’’ odnose sa Crnom Gorom jer ne može biti ’’što biti ne može’’ da ne znaju ko im je u kuću došao.

Četvrto, ako su Abanci izlobirali (blizu je istini) ’kačenje’ svoga grba uz Montenegro, svaka im čast. Oni, koji od vaterpola imaju samo water (vodu) a Crnogorci bezmalo sve medalje, za odličje je đe su se Albanci uvukli da bi ga Crnogorcima zavukli… Koji, kao velesila u vaterpolu, imaju svuda svoje predstavnike… A Albanci niđe nikoga svoga. Crnogorci, đe ig gođ postaviš… sve moj do mojega.

P.S. Nekada kad bi neko priča’ besmislice, bila je široko u upotrebi narodna doskočica:
’’…Ma ko te 
pita što Mađarska mora nema?’’…Ali ima vaterpola, koji se ponekad više igra nad vodom nego u vodi.

558826_tan2016-1-21-224448177-0_f

Prch.me

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.