Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

DOMOVINA NA INTENZIVNOJ NJEZI

      Neki osioni momci-Crnogorci su se prikazali na društvenim mrežama, u foto izdanju, kako sirotinji kolektivno nude srednji prst s jednosmislenim značenjem; Jebi se sirotinjo! Ili još gore: Odjebi! Oni su navedeni kao sinovi imućnih otaca. Ne znam ko su očevi i djeca? A nije ni važno! Oni su izrazili u pravom trenutku istinu. Odrazili su slikovito stanje društva i države. Rekli su istinu koju vlast frizira i podšišava da ne preraste u nemilost. Malo prije toga sam pročitao kako neki ministar ne zna što njegova supruga ima od imovine. Za glasila je to bilo nevjerovatno…Za mene opet ne. To je onaj isti srednji prst, one đece koja ga sirotinji nabija, i u oko, i u grkljan, i u želudac. I pored tolike osionosti ipak mislim da je i vlast sirotinja. Oskudnost u pamet je najveće sirotinjstvo…čim ne znaju đe im žena ima stan, koliki joj je, trebali joj veći? S tom pameću ne znaju ni đe im đeca borave, ni kolike su njima stambene jedinice, ni na kom kraju od svijeta? A kad ne vode brigu o onome što lično imaju kako će voditi računa o onome što uzimaju državi…I može im bit što gođ im padne šaka da zavrče doma. Stoga, ti puki sirotani u pamet, vladaju tako dugo jer ne znaju koliko je dosta.

          Tako im je,naprečac,pao na pamet i dan Nezavisnosti nakon devet godina zaborava. U po bijela dana zakrčili su saobraćaj u glavnom bulevaru rastežući špag nanizan jeftinim zastavicama, kineske prizvodnje, prozirnim kao pelenice. (Neka je velika naloga na vlast čim je izdala takav nalog.) I Javni tv ser. najavljuje 21.maj poslije devet zaborava i specijal emisiju. Nikome nije padao na pamet taj datum do ovog zemana, a sad su se raspametili kad im hiljade domoljuba, koji su onda glasali za domovinu, napušta državu koja ne može da ih izdrži. Plantaže im nude eldorado na tri mjeseca a ostalih devet vlada srednji prst; Odjebi sirotinjo na devetu godišnjicu ne kvari nam slavu! Nas, starije generacije, učili su u školi jednoj pripovijesti da bi nam stimulisali rodoljublje: “Domovino ti si kao zdravlje“! To štivo je kasnije ispalo iz čitanki…a nije bilo ni domovine. Danas bi, kad imamo domovinu, taj naslov bio grdno dopunjen; Domovino ti si kao zdravlje…na intenzivnoj njezi! A tamo sirotinji niko ne garantuje da će preteć.

Stoga molim da umjesto Post scriptumu, sirotinji puštite INTERNACIONALU!

Mihailo Radojičić ŠOK – M.R.Š.

Jedno mišljenje o “DOMOVINA NA INTENZIVNOJ NJEZI

  • Kum Dragoje iz Podbišća

    Malo lakše mrki Crnogorče… ka nam nije dosta rana što ih vazda Crnoj Gori zadavahu brezbratnici i ove kutnje zlokurice, no si i ti u te diple zapuva!?

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.