Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

DOMAĆI ZADATAK

ĆUTUK U RAJU

Ne idem niđe. Ne izlazim iz kuće. Ne izlazim iz sobe. Ne silazim s kauča. Ne gledam nikoga osim tv. Bog dao tv uzela. Bečim samo u nju. Ona mi je jedini prozor u svijet. Prizor. Život mi je sveden na 27 inča. Vele; To je najbolja novina. Mnogo slika, malo slova, najviše priče. Gledam na svaku stranu a pogledi se sužavaju. Ne govorim ni sa kim.Televizija ne traži mišljenje samo ga nudi. Nudista. Kad hoću da prošrim pogled ona mi ga suzi.

Najviše volim da gledam životinje kako se bore za opstanak. Uvijek navijam, ka Marko Miljanov, za onu koja bježi… ali ona uvijek najebe. Najviše ne volim da gledam političare kako se bore ka životinje. Životinje se bore za život jednom dnevno a političari povazdan. Divlja marva uzme od žrtve koliko joj treba a ovi koliko im gođ može bit.

Od svakud nam nude prozor u svijet pa nas promaja bije sa svake strane. A kad nas namame na svoj prozor onda dovedu političare da nam spušte roletne na život. Najviše pitaju njih i najčešće. Iz njigove priče izbija; da oni ništa ne proizvode, ništa ne rade, samo razrađuju politiku i zarađuju vlas(t)ništvo. Neki bistar čoek, za koga ne znam, ni ko je ni od koga je, a zove se Prudon, veli: ’’Vlasništvo, to je krađa.’’ Volio bih da ga upoznam ako je živ a ako nije preživjela mu je ocjena. Ako nije od nas, sto-posto je živio ka mi a ne kao oni koje je opisao. Ako je rekao to što je mislio, a reka je čim je zapisano, mora da je pao iz vladanja. Savladali su ga vlas(t)nici.

Gledao sam tri puta jednog vlas(t)nika koji veli da je državni Javni tv servis ’’prozor’’ naroda. Novinar ga nije (pri)pitao zašto onda narod ne brani svoj servis nego vlas(t)nik. Tako sam se razočarao u novine zvane tv prozor i shvatio da se svaki pogled u svijet može zatvoriti novinama. Televizija je raj za ubitinje. Taj sam.
                                                                                                                     Zapisi Nepismenog Pisca

tv

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.