Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

DAČIĆ-KU**IĆ

Slobin junger* Ivica Dačić, dao je izjaviti; …Da nije bilo Turaka, crnogorske gusle ne bi imale o čemu pjevati!?

PRČ: Bi Dačo bi! Upravo o vama… i tijema ka ti, no kukavice nijesu za gusle. Ali crnogorske gusle nijesu zamukle ni kad je Srbija umuknula pod Austro-Ugarskom okupacijom 1916. Srbija koju je bukvalno spasila Crna Gora na Mojkovcu, braneći joj bježaniju prema Albaniji i Grčkoj. Srbija je evakuisala i poslednju mačku iz Srbije, bježeći pred AU. Stoga Dačo, bježanje nije hrabrost a kukavičluik nije za guslarsko junaštvo, te su Crnogorci o boju na Mojkovcu pjevali samo o sebi. A imaju i zašto!

Da nijesu Oni zapriječili, Mojkovačka vrata Austriji, ti Dačo, Srbine, danas ne bi pjeva ni koliko kokotić kukurijekne s kućnog praga. Jedna crnogorska epska pjesma ovako kaže: ’’Ali zašto Crnogorci ginu kad su Švabe na prjestolu njinu?’’ (Cetinje je palo pod Austijom ali je Crna Gora stala na Mokovcu i potukla Austriju da bi se Srbi p(r)ovukli)… Pa se otuda guslarski pjevač pita zašto Crnogorci ginu? Za Srbiju Dačo, da preživi progon do poslednjeg Srbina. Ali pošto ti Dačo ne znaš za vlastiti progon ti si pogan. A riječ pogan u crnogorskom rječniku ima sasvim drugačije značenje od onoga koje je dato u srpskom rječniku.

g4hktkqturbxy8wytzkmdy5ngnkmdhlnjlkmwm1zjezyzfkmzi3zme0ny5qcgvnkzmczqooaa


Dačo pokušava da vodi spolnu a ne spoljnu politiku a kako se vidi iz  priloženog… Dačić nema kur**ć  ni za unutrašnji p**ić.

svinja-dacic-790x528

*junger, Hitlerov omladinac-zakleti fašista    

Prch.me

6 mišljenja o “DAČIĆ-KU**IĆ

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.