Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

TROJKE I TROBOJKE

Prva priča-Tološi ili ološi

U podgoričkom naselju Tološi se, ne prvi put, lociraju ološi. Sada je bila na meti Hrvatska ambasada. Na glavnoj kapiji su ološi isturili trobojku (srpskog inata) s potpisom Tološi. Bivša vlast je takvim nacistima ponekad doskakala a nova neformalna kao da priskače u pomoć srpskim naci(onal)istima. Sve češće, ekspoziture, još neformirane nove crnogorske vlasti, promovišu uporno laž za istinu. Bi da istisnu crnogorsko poštovanje i toleranciju za dobrosusjede uz pomoć slabosusjedne Srbadije.  Ako je to ”budućnost Crne Gore” onda nova vlast startuje, s Ravne Gore.

Druga priča-Repeticija!

Kada je međunarodna zajednica, zgrožena srpskim zločinima, bombardovala u zločinu zdržene Srbe i pridržene im Crnogorce, navodno je ovdašnja odbrana srušila jedan saveznički avion pa je katapultirani pilot završio u Tološima. Uzbuđenju na mas-medijima nije bilo kraja. Začikavali su neprijatelja do jaja. Onda je počela potraga za pilotskom stolicom koja katapult odvaja od pilota; pa su sa jedne nacional srpske radio stanice objavili, visoku nagradu onome ko ”nađe stolicu”. Nije joj bilo traga. Ali na tragu nagrade je bio jedan Cetinjanin. Javio se uživo s prijedlogom, za još veću nagradu, koju želi da promoviše. Studio je uzavrio od oduševljenja… ”Molim Vas, u programu ste uživo, samo recite svoju nagradu, srćnom nalazaču stolice!?”  Uzeo je riječ i zamolio ih da se smire. U susret iznenađenju, u studiju je nastao tajac. Onda je, čistim katunskim govorom, širom srpskih zemalja, odjeknula nagrada!!! ”Ko nađe stolicu ku**c mu u guzicu!”

P.S. Kako je ova priča, od tada, bar dva puta objavljivana; ponavljaće se kao sudbina onima, kojima je umjesto lica, obraz guzica.

Prch.me

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.