Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

TRIO ZLA

Danas je tamna godišnjica sporazuma o miru za Yu Balkan. Dejton 1995.! Ova tri pokojnika proizvela su rat i Trojni pakt o razaranju Jugoslavije.

Grob im se propa. Trag im se utro.

Prch.me

2 mišljenja o “TRIO ZLA

 • MikiPopara

  Alija baš i nije započeo kao ova dvojica…

 • MNE 1000

  Kao da je napisao neko sa dalekih Sao Tome i Principe ostrva, ko o nama zna
  baš koliko i mi o njima, pa mu se pomutilo tanušno sjećanje o davnom sukobu nekih tamo poluostrvljana sa Balkana.

  Je li pravedno u par rečenica izjednačiti i poravnati ono što nikad ravno ne može biti? Da li je prebačen jedan kamen preko granice Srbije i Hrvatske iz BiH? A metak? A granata? Hoćemo li i na ovom (generalno istinoljubivom) mjestu, onaj rat nazvati gradjanskim? Je li brutalni napad na jednu medjunarodno priznatu državu gradjanski (kako neki kažu) , ili mu je “gradjanski” epitet prikačen zbog bradatih faca, živopisnih seljačina, iz raznih zabiti Srbije i NAŠE Crne Gore, koje su šenlučile i sijale smrt sa brda iznad Sarajeva. Hoćemo li naše hrabre pretke nazvati zločincima zbog toliko smaknutih turskih glava u odbrani ovo malo krša što nam je Bog dao?
  Hoćemo li zanemariti pakleni plan dvojca da rasparča državu trećeg i ipak izmisliti neki “trio-zla”? Smijemo li zažmuriti pred omjerom civilnih i vojnih žrtava na sve tri strane? A pred omjerom porušenih bogomolja? Možda pred
  presudama u Hagu?

  Hoće li biti da je sve tako ravno?

  P.S. Zašto samo TRIO? Dje su neki “NAŠI” ? Nije ih se teško śetiti – stalno su nam pred očima.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Lajkuj nas!