Ko na Prču ak' i malo stoji više vidi no onaj pod Prčom!

Coronavarus kruži planetom

OBAVEZNO PROČITATI !!!

Savjet liječnika o koronavirusu!

1. Velike je veličine (stanica ima promjer oko 400-500nm), tako da bi je bilo koja normalna maska (ne samo funkcija N95) trebala filtrirati. Međutim, kad netko zaražen kihne pred vama, trebat će mu 3 metra prije nego što padne na zemlju i više ne leti.

2. Kada virus padne na metalnu površinu, živjet će najmanje 12 sati. Stoga zapamtite da ako dođete u kontakt s bilo kojom metalnom površinom, temeljito operite ruke sapunom.

3. Virus može ostati aktivan na tkivu 6-12 sati. Normalno sredstvo za pranje rublja treba ubiti virus. Za zimsku odjeću koja ne zahtijeva svakodnevno pranje, možete je staviti na sunce da ubije virus.

4. Virus Wuhan nije otporan na toplinu i bit će ubijen na temperaturi od 26-27 stupnjeva. Stoga pijte više tople vode. Možete reći svojim prijateljima i rođacima da piju više tople vode da to spriječe. Idi pod sunce. Nedavno je bilo hladno, a piće tople vode je također vrlo povoljno. Nije lijek i dobro je za tijelo. Pijenje tople vode učinkovito je za sve viruse. Pokušajte ne piti led, zapamtite!

Podaci o simptomima upale pluća izazvanog coronavirusom:

1. Prvo će zaraziti grlo, a zatim će se grlo osjećati kao suho grlo koje će trajati 3 do 4 dana

2. Tada će se virus stopiti u nazalnoj tekućini i uroniti u dušnik i ući u pluća uzrokujući upalu pluća. Ovaj će postupak trajati 5 do 6 dana.

3. S upalom pluća dolazi do visoke temperature i poteškoća s disanjem. Nazalnost nosa nije poput uobičajene zagušenja. Osjetit ćete se da se utapate u vodi. Važno je odmah potražiti liječničku pomoć ako imate ovaj osjećaj.

O prevenciji:

1. Najčešći način da se zarazite je dodirnuti stvari u javnosti, pa morate često oprati ruke. Virus može živjeti na vašim rukama samo 5-10 minuta, ali mnoge se stvari mogu dogoditi u tih 5-10 minuta (možete trljati oči ili nesvjesno odabrati nos).

2. Osim što često perete ruke, možete gatati grloboljom Betadine kako biste uklonili ili smanjili klice dok su još u grlu (prije nego što keapnete prema plućima).

Ljudi! Budite vrlo oprezni i pijte puno vode.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.